Coastline

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΛΑΤΙΑΣ-ΒΑΡΑΔΩΝ-ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑΣ-ΧΟΛΟΒΑΗ

Κολυμπήστε σε νερά κρυστάλλινα και χαρείτε το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας που περιμένει να ανακαλύψτε τα μυστικά της

Η ακτογραμμή στο κάμπινγκ Ελεύθερης Διαβίωσης της Πλατιάς είναι 1.240 μ. Σε κάποια σημεία θα βρείτε και ψιλό χαλίκι, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της αποτελείται από πέτρα. Το νερό αρχικά δεν έχει μεγάλο βάθος, αλλά ο βυθός είναι υπέροχος επειδή οι μεγάλες πέτρες δίνουν καταφύγιο για πολλά είδη ψαριών. Χρησιμοποιήστε παπουτσάκια θαλάσσης και σας εφιστούμε την προσοχή κατά τις ημέρες που πνέουν άνεμοι.

Φωτο: "Να φτιάχνεις την δική σου καλύβα με φτέρες στη θάλασσα" travelingauthentic.com
Φωτο: "Να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα στη παραλία" Aλέξανδρος Παρωτίδης-LIFO
Φωτο: "Όταν

Επόμενη παραλία στο τέλος του Camping, μετά το ρυάκι του Καρδελή που οριοθετεί το τέλος του 4ου τομέα, στη περιοχή Πλάτανος του Ναύτη (Τ΄Ναύτ΄ηΠλάτανους) στο πλατάνι που σας οδηγεί το μικρό δρομάκι πάνω στη θάλασσα και φαίνεται πάνω από τον δρόμο.

Επόμενη παραλία στο Camping Βαράδες στα 16 χλμ. από την Καμαριώτισσα. Εδώ υπάρχουν οργανωμένες θέσεις για το αντίσκοινοή το τροχόσπιτό σας με παροχή ρεύματος και ζεστό νερό. Η παραλία προσεγγίζεται με σκαλοπάτια, χρειάζονται παπουτσάκια θαλάσσης και ο βυθός είναι πλούσιοςπρος εξερέυνηση, οπότε καλό θα ήταν να έχετε μάσκα μαζί σας.

Επόμενη παραλία ακριβώς μετά το κάμπινγκ των Βαράδων, στο Ξενοδοχείο «Αρχόντισσα», με τις αντίστοιχες παροχές του ξενοδοχείου σε ένα πολύ όμορφο διαμορφωμένο χώρο. Και εδώ η σκιά των δέντρων είναι ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και η θέα του καταπράσινου τοπίου με τις κορυφές του Σάος σας χαρίζουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Επόμενη παραλία στο "Κτήμα Χολοβάη”, όπου μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφα καταλύματα με ένα τεράστιο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, πάρκινγκ και παιδική χαρά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν υπάρχουν επικίνδυνα είδη στη θάλασσα της Σαμοθράκης, αν εξαιρέσουμε τις δράκαινες στους αμμώδεις βυθούς και τους σκορπιούς και τις σμέρνες σε βυθούς με βράχια.Προσοχή θέλει ακόμη μόνο σε κάποιες περιοχές με αχινούς. Αποφύγετε να κολυμπήστε μετά από γεύματα, κολυμπήστε κατά μήκος της παραλίας και μην απομακρύνεστε πολύ γιατί τα ρεύματα σε κάποιες περιοχές είναι δυνατά. Σε περίπτωση ψαροντούφεκου ή κατάδυσης χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το ατομικό σας μπαλόνι σημαδούρα, κάντε την βουτιά σας σε ζευγάρια και ειδοποιήστε κάποιο τρίτο πρόσωπο για την εξόρμησή σας.Στις μη οργανωμένες παραλίες, αν προκύψει ανάγκη ούρησης ή αφόδευσης προτείνουμε για ευνόητους λόγους να ακολουθήστε την  πιο οικολογική διαχείριση με το να τα θάψετε!
Θερμή παράκληση, σεβαστείτε τον χώρο και αποφύγετε με κάθε τρόπο να αφήσετε κάθε είδους απορρίμματα σε όποια παραλία και αν βρεθείτε. Μην επιχειρείτε αναβάσεις ή καταβάσεις πέραν των γνώσεων και των δυνατοτήτων σας. Προσπαθήστε να μένετε μέσα στα μονοπάτια, οποιαδήποτε παρέκκλιση υπάρχει περίπτωση να σας αφήσει εκτεθειμένους και να σας ταλαιπωρήσει. Σε περίπτωση διανυκτέρευσης το άναμμα της φωτιάς στη ύπαιθρο απαγορεύεται κατά τους θερινούς μήνες, αυτή η οδηγία γίνεται δε αυστηρότερη κατά τις ημέρες που πνέουν άνεμοι.