Coastline

ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΡΜΩΝ

Κολυμπήστε σε νερά κρυστάλλινα και χαρείτε το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας στους πρόποδες του Φεγγαριού

Mετά από 12 χλμ. από την Καμαριώτισσα φθάνετε στο ξωκκλήσι της Παναγούδας και στο αλιευτικό καταφύγιο των Θερμών.

Φωτο: "Πριν την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου η θάλασσα βρισκόταν δίπλα στο ξωκκλήσι της Παναγούδας"

Μια από τις ομορφότερες παραλίες με ψιλό χαλίκι και άμμο.Κάντε βουτιές από τον μόλο και απολαύστε την υπέροχη θέα της καταπράσινης πλευράς της οροσειράς Σάος, με την κορυφή Φεγγάρι στο επιστέγασμά του. Ο βυθός είναι γεμάτος ποσειδωνίες και έχει περισσότερο ενδιαφέρον αν κολυμπήσετε κατά μήκος της ανατολικότερα. Υπάρχουν ντουζιέρες και αποδυτήρια εδώ, άνετος χώρος για πάρκινγκ και 2 beach bars το "Σαώκη" και το ”La Playa” με ξαπλώστρες, ομπρέλες, μουσική, events και γήπεδο για beach volley. Πάνω στον δρόμο θα βρείτε και άλλο ένα καφέ-ουζερί όπως και μια ταβέρνα. Εδώ βρίσκεται και μια στάση λεωφορείων. Επίσης από εδώ εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια με εκδρομικό πλοιάριο που κάνει τον γύρο του νησιού.

Φωτο: "Κάθε βουτιά και μια εμπειρία δροσιάς" samothraki.com
Φωτο: "Να χαίρεσαι την κάθε στιγμή" samothraki.com

Η παραλία απέχει 800 μ. από τον οικισμό των Θερμών και 1.300 μ. από το Κάμπινγκ της Πλατιάς.

Φωτο: "'Οταν σε καταπίνει το πράσινο" samothraki.com

Την δεκαετία του ΄50 υπήρχε ξύλινος μόλος εδώ και τα καϊκια που κουβαλούσαν επισκέπτες προσάραζαν σε αυτόν. Το 1965 χτίστηκε ένας τσιμεντένιος μόλος στη θέση του ξύλινου και το 1991 κατασκευάστηκε το υπάρχων αλιευτικό καταφύγιο, φερτά υλικά όμως εδώ και κάποια χρόνια μεταφέρονται από τους ανέμους και δυσχερένουν την προσάραξη των πλεούμενων.

Φωτο: "Ο πρώτος ξύλινος μόλος στα Θέρμα" Manolis Margaritis Collection
Φωτο: " Λιμάνι Θερμών" alexandroupolisonline,gr
Φωτο: " Παραλία Θερμών τον χειμώνα" tripinview.com/samothraki
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν υπάρχουν επικίνδυνα είδη στη θάλασσα της Σαμοθράκης, αν εξαιρέσουμε τις δράκαινες στους αμμώδεις βυθούς και τους σκορπιούς και τις σμέρνες σε βυθούς με βράχια.Προσοχή θέλει ακόμη μόνο σε κάποιες περιοχές με αχινούς. Αποφύγετε να κολυμπήστε μετά από γεύματα, κολυμπήστε κατά μήκος της παραλίας και μην απομακρύνεστε πολύ γιατί τα ρεύματα σε κάποιες περιοχές είναι δυνατά. Σε περίπτωση ψαροντούφεκου ή κατάδυσης χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το ατομικό σας μπαλόνι σημαδούρα, κάντε την βουτιά σας σε ζευγάρια και ειδοποιήστε κάποιο τρίτο πρόσωπο για την εξόρμησή σας.Στις μη οργανωμένες παραλίες, αν προκύψει ανάγκη ούρησης ή αφόδευσης προτείνουμε για ευνόητους λόγους να ακολουθήστε την  πιο οικολογική διαχείριση με το να τα θάψετε!
Θερμή παράκληση, σεβαστείτε τον χώρο και αποφύγετε με κάθε τρόπο να αφήσετε κάθε είδους απορρίμματα σε όποια παραλία και αν βρεθείτε. Μην επιχειρείτε αναβάσεις ή καταβάσεις πέραν των γνώσεων και των δυνατοτήτων σας. Προσπαθήστε να μένετε μέσα στα μονοπάτια, οποιαδήποτε παρέκκλιση υπάρχει περίπτωση να σας αφήσει εκτεθειμένους και να σας ταλαιπωρήσει. Σε περίπτωση διανυκτέρευσης το άναμμα της φωτιάς στη ύπαιθρο απαγορεύεται κατά τους θερινούς μήνες, αυτή η οδηγία γίνεται δε αυστηρότερη κατά τις ημέρες που πνέουν άνεμοι.