Kamariotissa (Kamargiotsa)

Port of kamariotissa

Η Καμαριώτισσα είναι η πρώτη και τελευταία εντύπωση της Σαμοθράκης

Mια νησιώτικη ιστορία

Το πρώτο λιμάνι ονομαζόταν Δημήτριον και πρέπει να κατασκευάστηκε γύρω στον 6ο αιώνα π.Χ. στην Ν.Δ πλευρά του χωριού, μπροστά στο ξωκλήσσι του Αγίου Ανδρέα, όπως μαρτυρούν οι πλάκες και οι ογκόλιθοι που βρίσκονται καταβυθισμένες εκει. Στην αρχή στη θέση της Καμαριώτισσας υπήρχε μόνο η παραλία με τον φυσικό όρμο της και κάποιες παράγκες για βάρκες. Μετά χτίστηκαν τα πρώτα 4-5 σπίτια από οικογένειες που μετοίκησαν από άλλα χωριά του νησιού, κυρίως από Λάκκωμα και Αλώνια που άλλαξαν επάγγελμα και από αγρότες έγιαναν ψαράδες.

Φωτο: Margaritis Manolis Collection
Φωτο: Margaritis Manolis Collection

Τα καίκια της εποχής που κινούνταν με πανιά βρίσκανε εδώ καταφύγιο στον φυσικό όρμο που σχημάτιζε το Ακρωτήρι. Καϊκια και βάρκες σερνόταν πάνω σε ειδικά ξύλα, τα "φαλάγγια" και δενόταν σε πασάλους για να μη τα πάρει η θάλασσα.

Φωτο: Μargaritis Manolis Collection
Φωτο: Μargaritis Manolis Collection

Λειτουργούσε μικρό ναυπηγείο κατασκευής των πλεούμενων από ξυλεία του νησιού και μικρό καρνάγιο όπου γινόταν υποτυπώδεις επισκευές των.

Φωτο: Margaritis Manolis Collection

Τη δεκαετία του '50 κατασκευάζεται ένας ξύλινος μόλος, τον οποίο προσέγγιζαν μικρά φορτηγά ξύλινα καϊκια και ξεφόρτωναν τα όποια εμπορεύματά τους από την απέναντι στεριά (απού σιαπία) και τους όποιους επιβάτες. Μέχρι τότε οι κινήσεις αυτές γινόταν από τα διερχόμενα πλοία που μένανε φουνταρισμένα και άδειαζαν πραμάτεια και κόσμο με βάρκες κωπηλατόντας.

Φωτο: Margaritis Manolis Collection
Φωτο: Margaritis Manolis Collection
Φωτο: Margaritis Manolis Collection
Φωτο: Margaritis Manolis Collection

Το 1965 ρίχνονται τα πρώτα μπλόκια, τα οποία κατασκευάζονται στο νησί από υλικά που μεταφέρθηκαν από το Ακρωτήρι και χτίζεται η προκυμαία από λαξευμένες πέτρες του νησιού. Μεταφορικό μέσο σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα μέχρι τότε τα καϊκια "Παναγία", "Μανωλίκας", "Τρείς Φίλοι" και ο "Ταξιάρχης"

Φωτο: Maragaritis Manolis Collection
Φωτο: Margaritis Manolis Collecection

Το 1966 δρομολογείται ένα μικρό σιδερένιο πλοιάριο το θρυλικό "Σαμοθράκη", 50 επιβατών και 2 μόνο οχημάτων. Εξυπηρέτησε πολλά χρόνια το νησί.

Aλλά καθώς οι ανάγκες μεγαλώνουν,  ενώνουν τις οικονομίες τους οι Σαμοθρακίτες μετανάστες στη Γερμανία και αγοράζουν από την Σουηδία ένα Ο/Γ πλοίο, το "Drongen", το οποίο το μετατρέπουν το 1979 σε Ο/Γ & Ε/Γ πλοίο, το επίσης θρυλικό "Σάος", το οποίο ήταν λίγο μεγαλύτερο, 55 μ. και μπορούσε να μεταφέρει 400 επιβάτες και 40 οχήματα με ταχύτητα 11 μιλίων. Είναι η πρώτη φορά που συνδέεται ακτοπλοϊκά η Σαμοθράκη, εκτός από την Αλεξανδρούπολη και με την Καβάλα.

Φωτο: Blog Theodoros Aggelonias
Φωτο: Manolis Margaritis Collection

Την κίνηση αυτή μετά από κάποια χρόνια επανέλαβαν και άλλοι Σαμοθρακίτες μετανάστες της Γερμανίας και δημιουργείται και δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία με το όνομα "Αρσινόη" η οποία δρομολογεί το δικό της πλοίο με το ίδιο όνομα το οποίο ήταν 70μ. και κινούνταν με 14 μίλια την ώρα.

Φωτο: Blog Theodoros Aggelonias
Φωτο: oldalexandroupoli.gr

Οι εταιρείες σιγά-σιγά και ακολουθώντας τον ανταγωνισμό και τις εξελίξεις στην ναυσιπλοϊα την δεκαετία του '90, εξοπλίζονται και με ένα ιπτάμενο δελφίνι η κάθε μια,τα "Κάβειρος" και "Νίκη"και αυτό σηματοδοτεί την καλύτερη εποχή πυκνών καθημερινών δρομολογίων, τιμών και εισρροής επισκεπτών στο νησί, η σύνδεση με την Καβάλα συνεχίζεται.

Φωτο: my-favourite-planet.de

To 1991 γίνεται μια προσθήκη και επεκτείνεται το λιμάνι στης Καμαριώτισσας και από τις δυό πλευρές του και καθώς τα χρόνια περνούν οι δύο εταιρείες απφασίζουν να ενωθούν σε μια και να αντιακταστήσουν το 35ετίας, γηρασμένο πια "Σάος" και έτσι ναυπηγείται στη θέση του το 2001 το "Σάος ΙΙ", με μήκος 84μ., 17 μίλια ταχύτητα, 700 επιβάτες και 105 οχήματα, το οποίο ταξιδεύει μέχρι και σήμερα. Για δύο καλοκαίρια το "Σάος Ι" συνέδεσε το νησί και με το Λαύριο. Το 2016 ως επικουρικό πλοίο δρομολογείται και το "Σαόνησος" με 400 επιβάτες, 85 οχήματα και ταχύτητα 15 μίλια, ενώ το 2017 και ένα ταχύπλο, το "Ζέφυρος", το οποίο εκτελει δρομολόγια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας βρίσκεται η βάση του περιπολικού σκάφους του λιμενικού, χώρος για το φορτηγό των υγρών καυσίμων που τα μεταφέρει στο νησί, όπως και χώρος που φιλοξενεί τους παράκτιους ψαράδες και τους ψαράδες ανοικτής θαλάσσης. Επίσσης υπάρχει χώρος στον μόλο που επιτρέπει την προσέγγιση σκαφών αναψυχής, όπως και μονάδες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού. Στην δυτική πλευρά του λειτουργεί ακόμη υποτυπώδες καρνάγιο για την συντήρηση κυρίως των αλιευτικών σκαφών.

Φωτο: evrownews.gr
Φωτο: Xanthipi Karaggianidou

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας έχετε πολλές και καλές επιλογές για διαμονή, για φαγητό, για μεζεδάκια θαλασσινών, για καφέ ή παγωτό, για ποτό και βραδυνή έξοδο, για τις προμήθειες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Υπάρχουν καταστήματα για να προμηθευτειτε ακόμη σουβενίρ, είδη δώρων και κοσμημάτων και ειδη ψαρικής και κατάδυσης. Επίσης οι περισσότερες υπηρεσίες του νησιού βρίσκονται εδώ όπως το Λιμεναρχείο, η Αστυνομία, το Ταχυδρομείο, το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και ΑΤΜ Εθνικής, το Κέντρο Υγείας και το κατάστημα υγρών καυσίμων. Είναι ένα λιμάνι που τα έχει όλα