Regions

Coastline

Places to go

Coastline

Είναι μοναδικό και πρωτόγνωρο να κολυμπάς στους πρόποδες ενός βουνού που επιπλέει στη θάλασσα. Η Σαμοθράκη διαθέτει μια ακτογραμμή 60 χιλιομέτρων για να επιλέξτε εσείς που θα κολυμπήσετε 

Ψιλό χαλίκι, πέτρες και άμμος, αποτελούν τις ακτές στη Σαμοθράκη, που αλλάζουν μορφή σε κάθε εποχή του χρόνου. Η σύσταση αυτή, το αυγοειδές σχήμα του νησιού, τα πολλά ρυάκια που καταλήγουν περιμετρικά στη θάλασσα και τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα, κάνουν τα νερά διαυγή και καταγάλανα και με πλούσια θρεπτικά συστατικά για τα ψάρια που ζουν εδώ. Μεγάλες παραλίες και απομονωμένοι κολπίσκοι, με ελιές, πλατάνια,  κουμαριές και μυρσίνες να φθάνουν μέχρι το κύμα, φτιάχνουν ένα καμβά που μόνο ο Δημιουργός θα μπορούσε να φιλοτεχνήσει. Χαλαρώστε στους ήχους των κυμάτων και των γλάρων, αναπνέυστε το ευωδιαστό αεράκι, κολυμπήστε άφοβα σε ρηχά και σε βαθιά νερά, βουτήξτε σε πλούσιους βυθούς με μυστικά που περιμένουν να αποκαλύψετε και αφήστε την αλμύρα να σας διαποτίσει. Οι παραλίες της Σαμοθράκης μαζί με αυτές άλλων ελληνικών νησιών, έχουν βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε βουτιά και μια μοναδική αξέχαστηεμπειρία.

                                                           Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την ακτογραμμή της Σαμοθράκης από εναέρια λήψη από την tripinview.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν υπάρχουν επικίνδυνα είδη, στη θάλασσα της Σαμοθράκης, αν εξαιρέσουμε τις δράκαινες σε βυθό με άμμο και τους σκορπιούς και τις σμέρνες σε βυθό με βράχια. Προσέξτε επίσης σε κάποιες περιοχές τους αχινούς που ίσως συναντήσετε. Αποφύγετε να κολυμπήστε μετά από γεύματα, κολυμπήστε κατά μήκος της παραλίας και μην απομακρύνεστε πολύ από αυτήν, γιατί τα θαλάσσια ρεύματα σε κάποιες περιοχές είναι δυνατά. Σε περίπτωση ψαροντούφεκου ή κατάδυσης χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το ατομικό σας μπαλόνι σημαδούρα, κολυμπήστε σε ζευγάρια και ειδοποιήστε κάποιον τρίτο για την εξόρμησή σας. Στις μη οργανωμένες παραλίες, αν προκύψει ανάγκη ούρησης ή αφόδευσης προτείνουμε για ευνόητους λόγους να ακολουθήστε την  πιο οικολογική διαχείριση με το να τα θάψετε!
Θερμή παράκληση, σεβαστείτε τον χώρο και αποφύγετε με κάθε τρόπο να αφήσετε κάθε είδους απορρίμματα σε όποια παραλία και αν βρεθείτε. Μην επιχειρείτε αναβάσεις ή καταβάσεις πέραν των γνώσεων και των δυνατοτήτων σας. Προσπαθήστε να μένετε μέσα στα μονοπάτια, οποιαδήποτε παρέκκλιση υπάρχει περίπτωση να σας αφήσει εκτεθειμένους και να σας ταλαιπωρήσει. Σε περίπτωση διανυκτέρευσης το άναμμα της φωτιάς στη ύπαιθρο απαγορεύεται κατά τους θερινούς μήνες, αυτή η οδηγία γίνεται δε αυστηρότερη κατά τις ημέρες που πνέουν άνεμοι.

More like this:

Regions

Regions

Samothraki is a big place. It stretches around 6 miles across and is over around 11 miles long - 69 square miles in size.

Wonders

Nature has its wonders - this is given. All you have to do is to discover them and enjoy their natural existence.

Destinations

Never miss out the journey - never forget the destination.

Villages

Here is Samothrace of the people, no village is like the precedent.

Discover Samothraki

Places to go

Up to discover? In Samothraki it's all about enjoying the route to the desired destination.

Things to do

There is so much world to see and experience in Samothraki. For real, no limit on that.

Plan your trip

Samothraki is characterised by tall and adventurous mountain landscapes while being coasty all along, with each single element contributing to a picturesque and magnificent landscape.