Outdoors Adventures

Fishing

Things to do

Fishing

Η Σαμοθράκη είναι ένας από τους πιο πλούσιους ψαρότοπους στον ελλαδικό χώρο. Είτε θελήσετε να ψαρέψετε από την ακτή, είτε με ψαροντούφεκο, είτε ψαρέψετε με βάρκα, το σίγουρο είναι ότι οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν και θα προσθέσετε σημαντικές αλιευτικές εμπειρίες στο ενεργητικό σας, καθώς και ιστορίες που θα έχετε να διηγήστε αργότερα με υπερηφάνια

Τα μεγάλα βάθη του βυθού της Σαμοθράκης, το σύνολο των 61 ρυακιών που καταλήγουν περιμετρικά στη θάλασσα, οι πολλές ξέρες και οι ποσειδωνίες που επίσης βρίσκονται σε πάρα πολλά και διάφορα σημεία περιμετρικά του νησιού και τα πεντακάθαρα νερά λόγω των ρεμάτων και του αυγοειδούς σχήματος της Σαμοθράκης, είναι οι λόγοι που την κάνουν έναν πλούσιο και υγιή ψαρότοπο. Παρ΄ όλο που υπάρχουν 5 ντόπια καϊκια τύπου ανεμότρατας, 2 τύπου γρί-γρί και γύρω στους 15 παράκτιους αλιείς, το αλιευτικό κεφάλαιο του νησιού είναι ακόμη σημαντικό και προσφέρει ένα αξιόλογο εισόδημα στους επαγγελματίες της θάλασσας.

Φωτο: "Γρι-γρι καλέρνει στο Λημνίδι" samotraki.com

Σίγουρα τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα στο παρελθόν, αλλά και σήμερα για αυτούς που γνωρίζουν τα μυστικά του ψαρέματος, κανείς δεν φεύγει με άδεια χέρια.

Φωτο: "Να πιάνεις ψάρια πρώτα" odyssea1-instagram

Κάθε είδους ψάρια υπάρχουν στο νησί της Σαμοθράκης. Από τούνες πολλών κιλών, μαγιάτικα και ξιφίες, μέχρι συναγρίδες, λιθρίνια, τσιπούρες, σκαθάρια, μελανούρια, λαυράκια, χταπόδια κλπ. Σημαντικοί ψαρότοποι της ακτής από την Νότια Πλευρά, το Ακρωτήρι, ο Άγιος Ανδρέας, οι Μακρυλιές, ο Αρμίρχος, η Κοιτάδα, ο Άμμος, ενώ από την Βόρεια Πλευρά, το Λημνίδι, η Κβάα, η Αλεβάντζα, ο Αράπης, ο Σκεπαστός, η Κατσιβέλα, ο Άγγιστρος, ο Λαγκαδιώτης και ο Κήπος.

Φωτο: "Να ψάχνεις το ιδανικότερο σημείο για την κατάδυσή σου" sezercovalak-instagram

Για αυτούς που έχουν βάρκα μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα ίδια αντίστοιχα μέρη και φυσικά και σε κάποια πιο απομακρυσμένα από την ακτή, όπως αυτό της Λαδόξερας ή Ζουράφας. Σημαντικό ρόλο στις περιπτώσεις με βάρκα όπως θα γνωρίζετε παίζουν η ανεύρεση σημείων με ξέρες και οι οργιές σε βάθος, όπου μπορείτε να ψαρέψετε με επιτυχία είτε με καθετή, είτε με παραγάδια. Eδώ θέλουμε να προσθέσουμε ότι για αυτούς που θα θέλανε μια ψαρευτική εμπειρία με βάρκα υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες παράκτιοι ψαράδες του νησιού που προσφέρονται έναντι κάποιας αμοιβής να σας μεταφέρουν σε ειδικά σημεία για να ψαρέψετε με σίγουρα αποτελέσματα. Προσεχώς θα συμπεριλάβουμε τηλέφωνα επικοινωνίας για να μπορέσετε να κανονίσετε μια τέτοιου είδους ευχάριστη και μοναδική εκδρομή, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Φωτο: "Να αποκτάς απρόσκλητη παρέα" Σκιά του Πραδείσου-facebook
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν υπάρχουν επικίνδυνα είδη στη θάλασσα της Σαμοθράκης, αν εξαιρέσουμε τις δράκαινες στους αμμώδεις βυθούς και τους σκορπιούς και τις σμέρνες σε βυθούς με βράχια.Προσοχή θέλει ακόμη μόνο σε κάποιες περιοχές με αχινούς. Αποφύγετε να κολυμπήστε μετά από γεύματα, κολυμπήστε κατά μήκος της παραλίας και μην απομακρύνεστε πολύ γιατί τα ρεύματα σε κάποιες περιοχές είναι δυνατά. Σε περίπτωση ψαροντούφεκου ή κατάδυσης χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το ατομικό σας μπαλόνι σημαδούρα, κάντε την βουτιά σας σε ζευγάρια και ειδοποιήστε κάποιο τρίτο πρόσωπο για την εξόρμησή σας. Στις μη οργανωμένες παραλίες, αν προκύψει ανάγκη ούρησης ή αφόδευσης προτείνουμε για ευνόητους λόγους να ακολουθήστε την  πιο οικολογική διαχείριση με το να τα θάψετε!
Θερμή παράκληση, σεβαστείτε τον θαλάσσιο χώρο του νησιού και μεταφέρετε κάθε είδους απορρίμματά σας στο λιμάνι. Πριν από κάποια εξόρμηση με βάρκα, φροντίστε για τον έλεγχο των σωστικών σας μέσων και πάρτε δελτίο καιρού για την περιοχή. Να γνωρίζετε ότι οι καιρικές συνθήκες στο νησί αλλάζουν κάποιες φορές τοπικά πολύ απότομα, ενώ συχνά κάνουν την εμφάνισή τους καλοκαιρινά και ανοιξιάτικα μπουρίνια! Σε περίπτωση διανυκτέρευσης στην ακτή, το άναμμα της φωτιάς στη ύπαιθρο απαγορεύεται κατά τους θερινούς μήνες, αυτή η οδηγία γίνεται δε αυστηρότερη κατά τις ημέρες που πνέουν άνεμοι.

More like this:

Outdoors Adventures

Outdoors Adventures

Escape the ordinary. Adventure awaits. Be there fot it!

Events

In Samothraki the whole day will go anyways - totally up to you to do nothing or everything!

Attractions

Each and every single attraction of the island should be desirable - try not to miss a single one.

Culture & History

If you don't know all about Samothraki the best case would be to visit, listen to guides and explore - this will provide unique understanding to culture and history.

Eat & Drink

Meze - ouzo - tsipouro to explore. No one has ever regreted - for that we can promise and guarantee.

Trip Ideas

Strolling around, driving, hiking, cycling. Over and over again for the places you know, once and forever for places to explore. You will be never alone on the trip, socialize - please free free meet new people on the same trip as yours.

Discover Samothraki

Places to go

Up to discover? In Samothraki it's all about enjoying the route to the desired destination.

Things to do

There is so much world to see and experience in Samothraki. For real, no limit on that.

Plan your trip

Samothraki is characterised by tall and adventurous mountain landscapes while being coasty all along, with each single element contributing to a picturesque and magnificent landscape.